Image
Eden i Hylie, Malmö.
Eden i Hylie, Malmö. Bild: Kungsleden

Världens första Symbiotic Building invigs i Hyllie

Energi/miljö Kungsleden (numera ägt av Castellum) inviger i dag sin första Symbiotic Building, kontorsfastigheten Eden, i Malmö Hyllie.
Publicerad den 16 Mars 2022

Vid invigningen deltar bland andra Ylva Sarby Westman, vd för Kungsleden och Roko Kursar, vice ordförande i kommunstyrelsen för Malmö stad.
– Vi är oerhört stolta och glada över Eden och har all anledning att fira idag. Att bygga och utveckla en fastighet enligt ett helt nytt och unikt koncept har varit en fantastiskt spännande resa och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Ulrica Sjöswärd regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.

Symbiotic Concept är utvecklat av Kungsleden och innebär att människan sätts i centrum när fastigheter och stadsdelar utvecklas. Perspektivet är holistisk mänsklig hållbarhet, vilket innebär att man arbetar med social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Fastigheten är byggd och inredd med fokus på fyra hörnstenar; hälsa, biophilia, service och intelligens. Cirka 10 000 växter finns inne i och utanpå byggnaden för att förse besökare och hyresgäster med en daglig välgörande närhet och kontakt med naturen. Restaurangen, Pieplows Brasserie, serverar vällagad och hälsosam mat och hyresgäster bjuds regelbundet in till träningspass och inspirerande föreläsningar om hälsa och hållbarhet. I huset finns även en konferensavdelning och coworkingytor som drivs av Quick Office. Fastigheten är dessutom certifierad enligt Leed och Well Platinum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige