Image

Vagner nysatsar med Eva Eriksson vid rodret

BOLAG Ole Vagner, som tillsammans med ett antal andra investerare under senhösten köpte ett av Landics dotterbolag med fastigheter i Sverige för omkring fem miljarder kronor, har beslutat sig för en förstärkning av sin fastighetsportfölj i Sverige. Eva Eriksson blir tillförordnad vd och tillträder posten omgående.
Publicerad den 28 Januari 2009

Det förvärvade bolaget, Landic IX, innehåller det bestånd som dåvarande Keops förvärvade från Kungsleden sommaren 2006. Det är drygt 160 fastigheter i portföljen vilket är knappt tio färre än ursprungligen. Fastigheterna har en total yta på cirka 860 000 kvadratmeter. Bland de mest välkända hyresgästerna återfinns Volvo, Ericsson och SKF som tillsammans bidrar med ungefär 15 procent av portföljens hyresintäkter.

- Eva Eriksson har, med sin gedigna erfarenhet och bakgrund, det som krävs för att ansvara för att lägga grunden för utveckling av våra nuvarande samt framtida portföljer i Sverige, säger Ole Vagner och tillägger att målsättningen är att göra ytterligare fastighetsförvärv i Sverige.

Eriksson har senast varit ansvarig för Nordic Lodge, en fond fokuserad på investeringar i hotellfastigheter i Norden, som nyligen lades på is på grund av det finansiella läget. Dessförinnan var hon vd på det norska börsnoterade hotellfastighetsbolaget Norgani Hotels ASA.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige