Image

Vacse köper Campus Strängnäs

Transaktioner Vacse AB köper fastigheten Eldsund 6:6, Campus Strängnäs, av Vasallen AB.
Publicerad den 30 Juli 2014

Fastigheten är en del av det gamla kasernområdet P10 som Vasallen förvärvade i samband med regementets nedläggning 2005. Under 2007/2008 genomfördes en omfattande renovering och ombyggnad där området omvandlades till ett campus för kommunens utbildningsverksamhet - Campus Strängnäs.

Lokalerna på 29 200 kvadratmeter är idag till 99 procent uthyrda på ett långt avtal till Strängnäs kommun och inkluderar idag kommunala Thomasgymnasiet, all kommunal vuxenutbildning (Komvux, SFI) och annan kommunal verksamhet.

- Campus Strängnäs är en mycket fin fastighet med ett bra läge i en expansiv och spännande region. Vi ser fram emot en långsiktig relation till hyresgästen och att fortsätta utveckla området tillsammans med Vasallen och kommunen. Sedan tidigare äger vi Gotlands regionhus, som även det ursprungligen utvecklades av Vasallen, och har goda erfarenheter från denna typ av fastigheter. Genom förvärvet av denna fastighet adderar vi segmentet utbildning till befintlig portfölj av rättsfastigheter och offentlig förvaltning, säger Ossie Everum, vd för Vacse AB.

- Vasallens uppdrag är att förvärva, utveckla och sälja nedlagda försvarsfastigheter. Det framgångsrika utvecklingsarbetet med Campus Strängnäs är avslutat och inför den fortsatta utvecklingen av övriga delar inom Eldsundsviken ser vi nu fram emot att ha en ny part att samverka med inom området, säger Leif Rytter, vd för Vasallen AB.

NAI Svefa har varit rådgivare åt Vasallen i samband med försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Huvudkontor i het regionstad ut på marknaden

Transaktioner 4 400 kvadratmeter kontor i het regionstad kommer ut på marknaden. Jakob Eriksson på berättar hur intresset ser ut för fastigheten, hyresgästen och staden inför den stundande försäljningen av Sparbanken Rekarnes kontor i Eskilstuna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY