Image
Tomteboda.
Tomteboda. Bild: Tomteboda

Vaccinföretag flyttar till Tomteboda

Uthyrning Valneva Sweden, ett dotterbolag till vaccinföretaget Valneva SE, har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 4 000 kvadratmeter i Tomteboda. I den tidigare spårhallen kommer det svenska bolaget fylla vialer med covid-19-vaccin och koleravaccinet dukoral, samt distribuera paketerad produkt. Inflyttning är planerad under första kvartalet 2021. JLL har uthyrningsuppdraget för fastigheten.
Publicerad den 27 Oktober 2020

– Vi är stolta över att vara del av ett så spännande och framgångsrikt fastighetsprojekt som Tomteboda och bidra med långsiktiga hyresgäster. Efterfrågan efter bra ytor inom industri- och logistiksegmentet har den senaste tiden ökat kraftigt och nu fortsätter uthyrningsarbetet med de få ytor vi har kvar i fastigheten, säger Theodor Jarnhammar, Head of Office and Industrial Leasing på JLL.

När Valneva Sweden flyttar in för de bland annat Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Thoréngruppen med fyra skolkoncept och Postnord. Under 2021 flyttar även SL in.
– Vi är glada över att ha tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Valneva Sweden. De har en gedigen historia inom sitt verksamhetsområde och vi ser fram emot att välkomna dem till Tomteboda. De passar väl in i den mix av hyresgäster som vi vill ha här, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate i Sverige med ansvar för den övergripande utvecklingen av Tomteboda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige