Image
Kungens Kurva Shoppingcenter.
Kungens Kurva Shoppingcenter. Bild: Helena Nord

Uppstickare öppnar livsmedelsbutik i Kungens Kurva

Uthyrning Dagligvarukedjan Matvärlden och Kungens Kurva Shoppingcenter har skrivit på ett samarbetsavtal som gäller en 7 000 kvadratmeter stor livsmedelsbutik. Matvärlden är Skandinaviens största multikulturella matbutikskedja och samlar mat från världens alla hörn.
Publicerad den 12 Juli 2022

Butiken kommer att erbjuda alltifrån frukt och grönt, bageri, färskvaror, deli, restaurang, café, till svenska matvaror och all världens mat.

– Vi ser verkligen fram emot detta första steg i vårt samarbete mellan Matvärlden och Kungens Kurva Shoppingcenter. Vi vill vara en mötesplats där vi kan erbjuda våra besökare ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer, i kombination med positiva upplevelser och inspiration. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda våra besökare Matvärldens breda sortiment av mat från hela världen. När vi kommer närmare tiden för öppningen ser vi fram emot att kunna dela mer information, säger Yvonne Arentoft, Centrumchef på Kungens Kurva Shoppingcenter.

– Vi är otroligt glada över det här samarbetsavtalet med Kungens Kurva Shoppingcenter. Även om det fortfarande är mycket kvar att göra, så är vår ambition är att skapa en av Sveriges mest unika dagligvarubutiker med mat från världens alla hörn. Om allting går som planerat så kommer vi att öppna vår största butik hittills – det är verkligen en fantastisk resa vi har framför oss, säger Muhittin Tayli, Matvärldens ägare och VD.

Nästa steg i processen är projektering och byggnation. Butiken är planerad att öppna under Q2 2024.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige