Image

Uppsalaföretag köper 68 000 kvadratmeter mark

Transaktioner Fyra Uppsalaföretag har bildat ett nytt företag och köper 68 000 kvadratmeter obebyggd mark i närheten av Uppsala Business Park. Planerna är att uppföra upp emot 35 000 kvadratmeter nya lokaler.
Publicerad den 20 Juni 2011

Phadia Real Property har styckat av sin fastighet Fyrislund 6:11, där bolaget har tillverkning och sitt huvudkontor.

Det nya företaget Uppsalaföretag i Samverkan har nu köpt den avstyckade marken om 68 000 kvadratmeter. Marken ligger utefter Almungevägen strax öster om Gnistarondellen. Bakom företaget står Sallén Elektriska, Skrotcentralen i Uppsala, Uppsala Maskin och Verktyg och Paucus.

Syftet med förvärvet är dels att skapa möjligheter för utveckling och expansion för ägarföretagen och dels att skapa etableringsmöjligheter för andra företag.

- Närheten till centrala Uppsala, nya E4 och de expansiva handels- och industriområdena Boländerna och Fyrislund är en idealisk placering för många verksamheter inom exempelvis industri, handel, kontor och logistik, säger Stefan Daun, styrelseordförande i Uppsalaföretag i Samverkan.

Angermann var Phadias finansiella rådgivare i affären och Ahlford dess juridiska rådgivare. Lindahl var juridisk rådgivare till köparna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Huvudkontor i het regionstad ut på marknaden

Transaktioner 4 400 kvadratmeter kontor i het regionstad kommer ut på marknaden. Jakob Eriksson på berättar hur intresset ser ut för fastigheten, hyresgästen och staden inför den stundande försäljningen av Sparbanken Rekarnes kontor i Eskilstuna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY