Image

Uppsala kommun i samarbete med Leos Lekland

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun föreslår nya lokaler för Leos Lekland, som i dag ligger på en fastighet som är avsedd för industri.
Publicerad den 29 Mars 2016
Erik Pelling. Bild: Uppsala kommun
Erik Pelling.

Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, träffade Leos Leklands vd Joakim Gunler för att presentera nya lokaler där Leos Lekland kan etablera sig långsiktigt. Verksamheten har i dag ett tillfälligt bygglov på den nuvarande platsen i industriområdet Östra Fyrislund. Det tillfälliga bygglovet kommer emellertid att förlängas till ny lokal är klar.

– Jag är glad att vi har haft ett bra samtal och att vi tillsammans kan hitta en lösning som kan hjälpa Leos Lekland att utveckla sin verksamhet samtidigt som vi får möjlighet att bereda plats för andra aktörer att etablera sig i det område där de nu har ett tillfälligt bygglov, säger Erik Pelling.

I dag ligger Leos Lekland på en fastighet i Fyrislund som, enligt kommunens detaljplaner, är avsedd att vara industrimark. En ansökan om att ändra detaljplanen har avslagits av kommunen då det råder brist på industrimark i Uppsala och trycket från företag som vill etablera sig i Uppsala är stort. Att leklandet ligger i ett område som i övrigt präglas av industrimark innebär dessutom att det är omfattande och tung trafik i området.

På mötet presenterade kommunens företrädare förslag på ett antal platser och lokaler som skulle kunna innebära att Leos Lekland kan utveckla sin verksamhet.

– Många medarbetare och besökare har inte körkort och vi vill att fler ska kunna välja att leva bilfritt, då bör det vara möjligt att cykla till och enkelt ta sig till platser som Leos Lekland med buss, säger Erik Pelling.

– Vi hade en bra dialog på mötet och har fått flera intressanta platser presenterade för oss. Vi är beredda att antingen bygga själva eller att hyra en lokal. Uppsala är en viktig plats för oss och vi kommer att satsa stort för att erbjuda en ännu bättre verksamhet i ett Uppsala som växer, säger Joakim Gunler, vd för Leos Lekland.

De ska nu ta ställning till de förslag som presenterats och i maj ska man träffa kommunen igen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige