Image

Uppgraderingar lyfter Akelius

Bolag Akelius Q1-resultat landade på 482 miljoner kronor (360).
Publicerad den 10 Maj 2013
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén.

Hyresintäkterna för jämförbara fastigheter ökade med 4,6 procent. Den starka tillväxten beror på lägenheter i bra lägen och uppgradering till Akelius First Class.

Under perioden investerades 269 miljoner kronor, varav 182 miljoner kronor avsåg uppgradering till First Class.

Fastigheternas värde ökade med 573 miljoner kronor utöver investeringar och valutakursförändringar, en värdetillväxt om 1,6 procent. Värdetillväxten beror på den starka hyrestillväxten.

Hyresnivån för bostäder för jämförbara fastigheter ökade under perioden med 2,7 procent i Sverige och med 1,3 procent i Tyskland.

Periodens köp av fastigheter uppgick till 594 miljoner kronor, samtliga i Tyskland. Akelius har sålt för 30 miljoner kronor.

- Vi ser en allt högre efterfrågan på lägenheter uppgraderade till First Class. I år räknar vi med att uppgradera fler än 3 000 lägenheter, säger Pål Ahlsén, vd för Akelius Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige