Ulrika Lindmark, 48 år, är civilingenjör Väg & vatten (LTH) och har arbetat med fastighetsutveckling i 15 år, varav de senaste tre som projektchef hos NCC för Nya Triangeln i Malmö.
– Jag brinner för att arbeta med den kombination av fastighetsutveckling och samhällsnytta som ju är kärnan i Science Village-projektet. Att dessutom få göra det i min hemstad Lund och att få vara med på ett hörn i utvecklingen av MAX IV och ESS, som blir världsledande inom sina områden, gör arbetet extra inspirerande, säger Ulrika Lindmark.
Science Village Scandinavia är en 18 hektar stor del av Lund NE/Brunnshög, med strategiskt läge mellan de framtida forskningsanläggningarna ESS och MAX IV-laboratoriet. Området ägs av Science Village Scandinavia AB, ett bolag som ägs gemensamt av Lunds universitet, Lunds kommun och Region Skåne, och vars uppgift är att utveckla och förvalta området.
Parallellt med uppbyggnaden av ESS och MAX IV, ska Science Village Scandinavia utvecklas till en egen ”stadsdel”, en forskningsby där forskningsinstitut, laboratorier, universitetsfilialer, kontor, forskarbostäder och service ska etableras. Omkring 8 000 forskare från hela världen beräknas besöka Science Village Scandinavia varje år.
Bygg/Arkitektur Jenny Mäki återvänder nu till White Arkitekter i och med att hon tar plats på byråns Göteborgskontor. Med några av Nordens mest uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt i ryggen tar hon och byrån sikte på framtidens arkitektur – både ute i stora världen och, om Jenny Mäki själv får välja, även i Göteborg. Fastighetssverige har talat med Whites nygamla affärsutvecklare och arkitekt.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.