Image

Tyskar köper i Örebro

TRANSAKTIONER Den tyska fastighetsfonden IVG Funds förvärvar en volymhandelsfastighet i Marieberg, Örebro efter fullföljandet av ett forward funding-avtal. Jones Lang LaSalle har varit rådgivare till IVG Funds i transaktionen och har också fått i uppdrag att förvalta den nyförvärvade fastigheten.
Publicerad den 8 September 2008

Den tyska fastighetsfonden IVG Funds förvärv av fastigheten Mosås 2:73 i Marieberg är den andra och avslutande fasen i ett volymhandelsutvecklingsprojekt i Örebro. Lokalen som är belägen i detaljhandelsdistriktet Marieberg i Örebro omfattar 3 950 kvadratmeter och är i sin helhet uthyrd till Chilli och Sängjätten. Preliminärt planeras projektet vara klart i januari 2009 och butikerna beräknas öppna kort därefter.

I en första fas av detta utvecklingsprojekt förvärvade IVG Funds i mars 2007 en detaljhandelsyta motsvarande totalt cirka 2 350 kvadratmeter och butikerna öppnade i oktober samma år. Hyresgäster i den första fasen är Electrolux och Sova.

Säljare till de båda fastigheterna var det danska fastighetsutvecklingsföretaget TK Development. Köpesumman uppgick för projektets andra respektive första fas till SEK 58,8 miljoner respektive SEK 33,6 miljoner.

Jones Lang LaSalle har agerat rådgivare till IVG Funds vid båda transaktionerna och IVG Funds har även gett Jones Lang LaSalle i uppdrag att förvalta fastigheten.

IVG Funds, grundare av IVG Immobilien AG, utvecklar, marknadsför och förvaltar högkvalitativa fondprodukter för institutionella och privata investerare. IVG Funds förvaltar för närvarande omkring EUR 13,7 miljarder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige