Image

Tyréns expanderar internationellt – köper Hilson Moran

Bolag Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns gör sitt andra strategiska förvärv i Storbritannien och blir majoritetsägare i Hilson Moran. Hilson Morans ledning kvarstår som delägare och bolagets verksamhet fortsätter att bedrivas under befintligt namn och varumärke.
Publicerad den 10 Oktober 2017
The Gherkin och The Walkie Talkie i London. Bild: Hilson Moran
The Gherkin och The Walkie Talkie i London.

Hilson Moran är ett av världens ledande konsultbolag inom installation och bedriver även en bred verksamhet inom samhällsplanering, fastighetsutveckling och hållbarhet.

Bolaget har bland annat arbetat med profilbyggnader som the Gherkin och the Walkie Talkie i centrala London. Hilson Moran har drygt 250 medarbetare på sex kontor i Storbritannien och mellanöstern. Bolaget omsatte 260 mkr 2016.

Tyréns senaste strategiska investering i Storbritannien gjordes 2011 då bolaget förvärvade det världsledande konstruktionsbolaget AKT II. 

– Efter flera framgångsrika år tillsammans med AKT II dubblerar vi nu vår verksamhet i Storbritannien. Förvärvet av Hilson Moran är ett viktigt steg i vår strävan att växa på nyckelmarknader och ett sätt att forma ett ännu starkare internationellt erbjudande, säger Ulrika Francke, vd på Tyréns.

Hilson Moran, AKT II och dotterbolaget Tyréns UK bedriver fortsatt sin verksamhet i separata bolag och under existerande namn men kommer att samarbeta kring lösningar, anbud och konsultresurser i uppdrag på den engelska och globala marknaden.

– Vi är mycket glada över det fördjupade samarbetet med Tyréns och AKT II, som vi känner väl från tidigare samarbeten. Tillsammans med Tyréns kan vi fortsätta att erbjuda det bästa hos en oberoende, rådgivande konsult samtidigt som vi har tillgång till multidisciplinära tjänster när det efterfrågas av våra kunder, säger Chris Plummer, vd på Hilson Moran.

– Vi välkomnar Hilson Moran och de möjligheter vår ägar- och samarbetsmodell erbjuder. Med tillgång till interdisciplinära tekniker, forskning och expertis fortsätter vi att stärka varje bolags specialistkompetens samtidigt som vi kan forma unika helhetslösningar för den nationella och internationella marknaden, säger Robin Adams, vd för AKT II.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige