Image
Curanten.
Curanten. Bild: Atrium Ljungberg

Två nya hyresgäster till Curanten

Uthyrning Efterfrågan på lokaler i det nya hälsohuset Curanten har varit stor och nyligen tecknades avtal med Friskis & Svettis som öppnar till våren. Avtal har också tecknats med Hudvårdshögskolan IBS som väljer att flytta sin utbildningsverksamhet med tillhörande elevklinik till Sickla.
Publicerad den 2 November 2020
Annons
Image

I det nybyggda Curanten, som ligger precis vid Sickla station, samlas olika aktörer inom vård, friskvård och hälsa. I början av oktober öppnade huset upp för sina första besökare och nu fylls Curanten i rask takt med vårdcentraler, tandläkare, barnklinik, hudklinik, fysioterapeuter och babysim.

Ett av det senaste tillskottet är Hudvårdshögskolan IBS, en välrenommerad yrkeshögskola inom specialiserad och behandlande hudvård. Skolan flyttar från Kungsholmen och öppnar i Sickla lagom till terminsstart hösten 2021. Vägg i vägg med utbildningsverksamheten öppnar en klinik som erbjuder ansikts-, spa- och kroppsbehandlingar utförda av elever på Hudvårdshögskolan.

Friskis & Svettis är ett annat välkommet komplement i Curanten. Friskis & Svettis har funnits i Sickla sedan 2009 och väljer nu att flytta in i större lokaler i det nybyggda hälsohuset. Gymmet kommer att omfatta drygt 1 500 kvadratmeter och öppnar i maj nästa år.
– Vi ser fram emot att hälsa både yrkeshögskola och gym välkomna till Curanten. I takt med att stadsdelen växer kommer också behovet av vård och hälsa att öka och där har Curanten en viktig funktion att fylla, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalen med Hudvårdshögskolan och Friskis & Svettis är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY