Image

Tusen nya lägenheter – om Northvolt kommer till Skellefteå

Bygg/Arkitektur Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks, planerar att bygga 1 000 nya lägenheter – om Northvolt väljer att etablera sig i Skellefteå. Northvolt väljer mellan Västerås och Skellefteå och det slutgiltiga valet ska göras inom kort.
Publicerad den 5 Oktober 2017

Vid en etablering av Northvolts batterifabrik i Skellefteå kommer de fyra parterna att samverka för att säkra bostadsförsörjningen som en etablering av fabriken kommer att medföra.

– Det är ett viktigt och riktigt åtagande av oss som en ledande samhällsbyggare i Skellefteå, säger Skebos vd Åsa Andersson.

– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners, säger Åsa Andersson.

Heimstaden ligger redan nu i startgroparna med ett projekt i älvsnära läge på Anderstorp.

– Det är en självklarhet för Heimstaden att hjälpa till ytterligare med bostadsförsörjningen i Skellefteå vid en Northvoltetablering, säger Claes Westlin, investeringsansvarig på Heimstaden.

– Riksbyggen har redan idag pågående och planerade nyproduktionsprojekt i Skellefteå. Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Lindbäcks har två byggprojekt på gång i centrala Skellefteå och vill utöka sin satsning.

– Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige