Image
Wallenstam hyr ut på Sten Sturegatan.
Wallenstam hyr ut på Sten Sturegatan. Bild: Wallenstam

Trio utökar hos Wallenstam

Uthyrning I ombyggnationen och utvecklingen av Wallenstams fastigheter vid Sten Sturegatan, ett stenkast från Scandinavium, har både populära Mikado och Jups café valt att utöka sina verksamheter. Samtidigt flyttar skobutiken Kavat till större lokalytor i centrala Göteborg i mars månad.
Publicerad den 28 Januari 2021

1984 öppnade Mikado Göteborgs första japanska restaurang. Trettio år senare gick flytten till Sten Sturegatan 42. Nu har restaurangen tagit nästa steg genom att utöka ytan samt senare till våren öppna en ny street food-del i den nybyggda länkbyggnaden i kvarteret.
– Vi har varit med om en fantastiskt spännande resa och sett hur Teppanyaki, Sukiyaki och Sushi gått från något ovant och exotiskt till en självklarhet i göteborgarens matvanor. Nu ser vi fram emot vår fortsatta utveckling i Göteborgs populära eventområde med både större yta och vår nya street food-satsning, säger Mikados ägare, Tsoi Mo Sing.

I den nybyggda länkbyggnaden mellan bostadshusen på Sten Sturegatan har även Jups café valt att utöka sin verksamhet. Sammantaget utökar de båda verksamheterna med cirka 300 kvadratmeter.
– Det är fantastiskt roligt att både Jups och Mikado vill fortsätta utvecklas med oss och växa in i den nya länkbyggnaden i kvarteret. Hela kvarteret får ett lyft med vår om- och tillbyggnation i ett attraktivt läge mitt i Göteborgs evenemangsstråk, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt på Wallenstam i Göteborg.

Det var i början av 60-talet som Wallenstam byggde fastigheterna vid Sten Sturegatan med 160 lägenheter och kommersiell verksamhet i bottenplan. I den pågående renoveringen har hittills en av tre huskroppar kompletterats med 27 lägenheter genom påbyggnad. Samtidigt har en ny länkbyggnad på 640 kvadratmeter byggts mellan två av huskropparna för att utveckla kvarteret ytterligare.

Wallenstam har även gjort klart med en tredje uthyrning. Skobutiken Kavat flyttar till större lokalytor i centrala Göteborg i mars månad och då dubblerar de nästan sin butiksyta i och med flytten och tillförhyrningen på Korsgatan 6.
– Vi tror stenhårt på Innerstaden, brinner för den utveckling som vi skapar tillsammans med våra hyresgäster och älskar de härliga kvarteren i hjärtat av Göteborg. Dessutom är vi så klart riktigt stolta och glada över att ge våra hyresgäster förutsättningar att fortsätta utvecklas hos oss, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt för Wallenstam i Göteborg.

På Korsgatan 6 växlar Kavat upp sin närvaro med en större butik på totalt 109 kvadratmeter som öppnas framåt vårkanten. Kavat grundades 1945 av Ragnar Karlsson. Idag verkar den fjärde generationen i familjeföretaget. Skorna tillverkas på egen skofabrik och de tror starkt på att sälja skor med tydligt ursprung.
– Korsgatan ligger centralt och har sedan vi öppnade 2014 blivit ett viktigt stråk i den förändring vi ser sker i Göteborg. Det kommer att bli tydligare när pandemin blåst över. Vi tror starkt på att bygga ihop online med fysiskt och detta blir också startskottet för en omni-lösning samtidigt som vi kan visa på våra cirkulära koncept som är viktig del i vårt varumärke. Den nya butiken kommer dessutom att husera ett litet skomakeri är det tänkt, säger Magnus Ericson, vd på Kavat.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige