Image
Michael Johansson, vd för Tre Kronor.
Michael Johansson, vd för Tre Kronor. Bild: Ica Fastigheter

Tre Kronor nyemitterar – tar in 105 miljoner

Bolag Tre Kronor Property Investment tillförs 105 miljoner kronor genom en riktad nyemission om 123,50 kronor per aktie.
Publicerad den 10 December 2019

Emissionen genomfördes efter börsens stängning på måndagen genom ett så kallat accelererat book building-förfarande.

Priset i nyemissionen motsvarar en rabatt om 3,9 procent gentemot stängningskursen för bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market den 9 december 2019.

Som ett led i den löpande verksamheten utvärderar Tre Kronor löpande nya förvärvsmöjligheter. Bolaget är del av flera förvärvsprocesser som bedöms ha potential att slutföras i närtid. Tre Kronor avser att använda likviden från Nyemissionen för att möjliggöra förvärv i enlighet med Bolagets övergripande strategi.

Michael Johansson, vd för Tre Kronor, kommenterar:
– Det är glädjande att se det stora förtroendet som investerare visat Tre Kronor genom sitt intresse för emissionen. Kapitaltillskottet stärker vår kapacitet att ta tillvara på de möjligheter vi ser på marknaden, och i förlängningen att skapa en attraktiv avkastning för samtliga aktieägare i enlighet med bolagets etablerade strategi.

I samband med nyemissionen engagerades ABG Sundal Collier som sole bookrunner, Catella som finansiell rådgivare och Glimstedt som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige