Image

Tre aktörer vill bygga badhus i Umeå

BYGG Tre aktörer är villiga att gå vidare i den kommunala process som ska leda till ett nytt badhus i centrala Umeå. Det rör sig om Norrvidden och två olika konsortier, ett med Peter Forsbergs Forspro inblandat.
Publicerad den 19 Maj 2008

Badhuset ska placeras i kvarteret Nanna/Mimer i centrala Umeå.
Kommunen avser att sälja fastigheterna i området till den intressent som har det bästa förslaget till utveckling av området. Fastighetsägare och entreprenörer ges stora möjligheter att själva föreslå hur området ska utvecklas. I kvarteren kan mycket mer än ett äventyrsbad ingå.

De tre aktörerna som meddelat intresse för att gå vidare är:
# Lerstenen, Forspro och Elite Hotels.
# Diös, Leisure Jones och Crown Asset Management.
# Norrvidden.

De tre aktörerna ska själva redovisa innehållet i sina förslag för kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott innan sommaruppehållet.

- Förslagen kommer att lämnas till kommunen i samband med att intressenterna presenterar dem för politikerna i näringslivs- och planeringsutskottet. Vi arbetar just nu med att finna ett tillfälle för redovisning i utskottet. Vår ambition är att detta ska kunna ske före sommaruppehållet, säger Björn Johansson, mark - och exploateringschef på Umeå kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige