Image

Trähusbyggandet förstärks när K2A klarar Svanens krav

Energi/miljö K2A Fastigheter blir Svanenmärkt – det är första gången som en tillverkare av prefabricerade lägenheter med stomme av trä klarar Svanens krav för hus.
Publicerad den 19 Juni 2018

- Vi måste styra mer mot förnybara och hållbart producerade råvaror för att nå miljö- och klimatmål. Så vi är väldigt glada över att ha fått med oss en aktör som K2A som bygger med trä. Det innebär också att trähusbyggandet i Sverige förstärks med en märkning som konsumenter känner väl till och anser vara ett bra val för miljön, säger Ragnar Unge, vd för Miljömärkning Sverige.

- För oss är Svanenmärkningen ett resultat av många års hållbarhetsarbete som vi är mycket stolta över. Vi ser Svanenmärkning som en kvalitetsstämpel av oss som fastighetsbolag och vi är övertygade att det betyder mycket för våra hyresgäster, samarbetspartners och för kommunerna som vi verkar i. Målet är att alla våra nya bostadsprojekt ska miljöcertifieras, säger Johan Knaust, vd på K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY