Image

Tosito bygger studentlägenheter i gamla Saablokaler

Bygg/Arkitektur Jönköping University utökar sitt samarbete med fastighetsbolaget Tosito. Omkring 220 nya studentbostäder kommer att byggas i Saabs tidigare lokaler på Odengatan.
Publicerad den 23 November 2018
k_Tommy_bild Tosito k_Tommy_bild Tosito

Tosito kommer att totalrenovera Saabs tidigare lokaler på Odengatan i Jönköping med successiv inflyttning från januari 2020. Studentboendet kommer att bli unikt med en "community"-känsla, till exempel så planeras det på bottenplanet för bland annat för café, gym och andra gemensamma ytor.

– Med detta spännande projekt säkerställer vi tillgången till studentbostäder de kommande åren. Vi planerar för ett integrerat boende där internationella och nationella studenter bor tillsammans, detta är både efterfrågat och uppskattat av vår Studentkår, säger Hanna Ståhl, tf vd för Högskoleservice, Jönköping University.

Jönköping University har sedan tidigare ett samarbete med Tosito om ett 60-tal nya studentbostäder i Munksjöstaden, med inflyttning 2019. Det utökade samarbetet innebär ytterligare omkring 220 nya bostäder för både svenska och internationella studenter.

– Vår ambition är att skapa det bästa och mest populära studentboendet i Jönköping och samtidigt bidra till att Öster blir en ännu mer levande stadsdel, säger Tommy Fritz, vd på fastighetsbolaget Tosito.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Tosito på Branschguiden

Tosito är ett engagerat fastighetsbolag som erbjuder lokaler och bostäder i tillväxtregionen Jönköping. Vårt mål är att bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling genom att skapa platser och områden som människor vill bo i, arbeta i och besöka.

Läs mer om Tosito på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Finska snabbväxaren: "Vi vill växa med minst 30 procent per år"

Bolag För Fastighetssverige berättar Maria Frid, vd för samhällsfastighetsutvecklaren Hoivatilat AB, mer om bolagets femte investering i Sverige och vad som komma skall: "Vi har höga ambitioner"

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY