Image

Torsplan 2 prisades på Breeam Awards

Event På Breeam Awards gala i London på tisdagen tog Torsplan 2 emot priset för Bästa nya handelsbyggnad. Torsplan 2 tävlade mot över 40 fastigheter från hela Europa.
Publicerad den 9 Mars 2016
Torsplan 2 prisades på Breeam Awards. Bild: NCC
Torsplan 2 prisades på Breeam Awards.

– Torsplan ligger mig varmt om hjärtat. Fastigheten möter både social hållbarhet och de högsta miljökraven i världen. Kombinationen av sunt inomhusklimat och tillgång till träning och annan service gör att de som vistas här kommer att må bra. Torsplan har också en viktig roll i utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och dess life science-profil som vi medvetet har jobbat hårt med att tillföra stadsdelen, säger Olle Forsberg, regionchef på fastighetsägaren NCC Property Development.

Breeam Awards är ett årligt event som lyfter fram Breeam-fastigheter utifrån bland annat design och konstruktion.

Juryn, som består av oberoende branschdomare, motiverar sitt val: ”Projektet får priset för sin höga nivå på design och för en förnuftig och praktisk helhetslösning.”
NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

NCC har ingått avtal om försäljning av fastigheten till Brostaden, som tillträder när den är färdigställd, under första kvartalet 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige