Image

Toppsosse blir vice vd på Dombron

Karriär Ilija Batljan avgår som oppositionslandstingsråd i Stockholm och lämnar också politiken i övrigt. I stället blir han vice vd för Dombron och chef för bolagets samhällsfastigheter.
Publicerad den 22 Februari 2011
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se. Bild: nynäshamn.se
Ilija Batljan. Bild: Nynäshamn.se.

Ilija Batljan tillträder sin nya tjänst den 2 maj och ser fram emot att börja jobba i fastighetsbranschen.
- Jag tycker att Dombron med Fjärde AP-fonden bakom sig och Jan-Erik Höjvall i spetsen är ett mycket intressant bolag. Jag ska försöka bidra att bygga upp verksamheten med samhällsfastigheter, som jag tycker är en mycket viktig del av samhället. Det är också något som intresserar mig, säger Ilija Batljan till Fastighetssverige.

Dombrons vd Jan-Erik Höjvall är nöjd med rekryteringen och ser fram emot samarbetet med Batljan.
- Vi har bra personkemi och jobbar på samma sätt. Han har en härlig energi och drivkraft och har en bra kontakt med kommunerna och vet hur man gör affärer. Han kommer att bli ett jättebra tillskott till Dombron, säger Jan-Erik Höjvall till Fastighetssverige.

Enligt Ilija Batljan var det inte lönen som fick honom att lämna politiken.
- Nej, det ligger inte där. Jag får ungefär samma villkor nu som tidigare.

Lämnar du politiken för alltid nu?
- Man ska aldrig säga aldrig. Men nu har jag gjort min samhällstjänst och nu får någon annan ta över. Nu ska jag in i arbetslivet i ett mycket viktigt område. Men mina politiska värderingar lämnar jag aldrig.

Vem efterträder Mona Sahlin?
- Det skulle jag också vilja veta, det ger sig de närmaste veckorna. Det blir bra med en ny ledare.

Fakta: Ilija Batljan
Född 1967. Socialdemokratisk politiker, sedan den 1 maj 2010 landstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting. Var mellan åren 2005-2009 kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Nynäshamns kommun. Ilija Batljan föddes i Montenegro där han utbildade sig till gymnasieingenjör i programmering. Han kom till Sverige 1993 tillsammans med sin hustru och dotter på grund av kriget i det dåvarande Jugoslavien, och tog 1996 filosofie kandidatexamen i nationalekonomi vid Stockholms universitet.
Nu har Ilija Batljan lämnat politiken och är från och med den 2 maj vice vd i Fjärde AP-fondens bostadsbolag Dombron.
Källa: Wikipedia.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige