Image

Tobin köper på Lidingö

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Torselden 8 i Torsvik på Lidingö. Fastigheten är fullt uthyrd till skol- och kontorsverksamhet. Syftet med förvärvet är att genom en detaljplaneändring möjliggöra för nyproduktion av cirka 50 lägenheter.
Publicerad den 18 Januari 2017
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Köpeskillingen uppgår till 40 miljoner kronor, samt en tilläggsköpeskilling vid lagakraftvunnen detaljplan för bostäder. Priset på tilläggsköpeskillingen är beroende av den blivande byggrättens storlek.

Fastigheten ligger i Torsvik, direkt efter Lidingöbron och erbjuder goda kommunikationer, gångavstånd till Lidingö centrum och cykelavstånd till centrala Stockholm. Tobin Properties ägarandel av fastigheten uppgår till 75 procent.

– Lidingö är sedan länge en mycket populär och attraktiv del av Stockholm. Dessutom pågår flera intressanta utvecklingsprojekt på Lidingö som kommer att bidra till att stärka kommunens attraktionskraft ytterligare. Vi ser fram emot att vara en del av denna utveckling och att bebygga ett toppläge med funktionella och väldesignade bostäder, säger Erik Karlin, vd på Tobin Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige