Image
halsans-hus-visionsbild-1
halsans-hus-visionsbild-1

Titanias samhällsfastighet på Lidingö klar för samråd

Bygg/Arkitektur Detaljplanen har nu gått ut på samråd för Titanias samhällsfastighet i Högsätra på Lidingö.
Publicerad den 7 Juni 2022

Titania vann i februari 2021 en markanvisning för en fastighet ämnad för vårdverksamhet i Högsätra på Lidingö. Projektet, som benämns Hälsans hus, är en del av det nya detaljplaneförslag för Högsätra som Lidingö Stad tillsammans med Titania och övriga exploatörer tagit fram. Syftet med detaljplanen är att ersätta den befintliga sjuttiotalsbebyggelsens storskaliga och monumentala byggnader med småskalighet, grönska och framför allt högkvalitativ arkitektur i klassisk stil på ett sätt som inte skett i Sverige tidigare. I det nya området kommer Hälsans hus att vara unikt i synnerhet, då det är första gången på över ett sekel som en byggnad innehållande regionfinansierad vård byggs i klassisk stil.

– Det känns väldigt kul att projektet nu går in i den här fasen. Det här kommer att bli ett fantastiskt nytt område där vår byggnad har en väldigt central roll, både vad gäller dess funktion och den arkitektoniska utformningen. Det har gjorts ett mycket gediget arbete av alla inblandade inför samrådet för att bereda vägen för en fortsatt smidig detaljplaneprocess. Det ska nu bli jättespännande att ta del av reaktionerna på förslaget, säger Mats Janson, projektchef på Titania.

Titanias fastighet kommer att bestå av cirka 5 500 kvadratmeter BTA vårdverksamhet samt tillhörande garage.

Samrådsperioden pågår till den 28 juni. Antagande av detaljplanen beräknas ske under tredje kvartalet 2023.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige