Image
Titania till granskningsskede för detaljplan i Vallentuna.
Titania till granskningsskede för detaljplan i Vallentuna. Bild: Titania

Titania till granskningsskede för detaljplan i Vallentuna

Bygg/Arkitektur Titania driver tillsammans med Vallentuna kommun detaljplanen "Del 2 av Rickebyhöjd" invid Vallentuna centrum. Detaljplanen syftar till att möjliggöra byggnation av cirka 60 stycken hyreslägenheter i flerbostadshus. Vallentuna kommunstyrelses plan- och miljöutskott beslutade den 3 maj att sända ut detaljplanen på granskning vilket kan möjliggöra ett slutligt antagande inom 2022.
Publicerad den 10 Maj 2022

Projektets byggrätter ligger inom fastigheterna Vallentuna-Rickeby 1:48, som Titania äger sedan tidigare, samt Vallentuna-Mörby 1:310 som ägs av det kommunala bolaget Össebyhus med vilket Titania har ett avtal om förvärv av byggrätter vid en lagakraftvunnen detaljplan.
– Vi är glada att ha nått detta skede i detaljplanearbetet. Projektet är idealiskt för Titania med små hyresrätter 250 meter från spårbunden trafik och kommuncentrum med bra utbud. Vi bygger det som efterfrågas av många. Just denna typ av hyresbostäder finns det stort behov av i Storstockholm. Detta sätt att arbeta med detaljplaner, där vi först har gått in och förvärvat en del själva från en privat markägare och sedan ingår avtal med en kommunal ägarpart att driva detaljplanen även för deras del gentemot kommunen, är också något vi vill göra mer framöver, säger Nikan Ghahremani på Titania.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige