Image
Anders Solberg, Ove Nilsson och Jan Persson läser den nyanlända domen från Attunda tingsrätt.
Anders Solberg, Ove Nilsson och Jan Persson läser den nyanlända domen från Attunda tingsrätt. Bild: Kilenkrysset

Tingsrätten ger kommunen rätt – Kilenkrysset tänker "strida till högsta instans"

Juridik På måndagen meddelades domen från Attunda tingsrätt kring en affär rörande fastigheten Upplands-Bro Tång 2:2 som ingicks mellan Upplands-Bro kommun och Kilenkrysset AB under 2012. Domen som meddelades visar att Kilenkrysset inte har bättre rätt till fastigheten.
Publicerad den 26 Oktober 2021

– Det är oerhört tråkigt, och visar på att något är fullständigt fel i det juridiska systemet. Alla var överens under rättegången, både kommunens företrädare och vi, om att detta aldrig var tanken när vi gjorde upp affären för nästan tio år sedan säger Jan Persson, vd och ägare, Kilenkrysset.

– Tanken var att fastigheten skulle gå åter till Kilenkrysset om friköp påkallades, och det kommer vi förstås att strida för till högsta instans. Moraliskt har vi rätten på vår sida, nu är det upp till nästa instans att pröva om moralen i en affär har något värde eller om kommunen får lov att bete sig precis hur som helst gentemot fastighetsägare.

– I praktiken innebär domen att den här kommunen kan lura till sig en fastighet med ett markvärde om mer än 160 miljoner kronor. Kommunen har påstått i rättegången att Kilenkrysset skulle ha räknat med den risken. Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen. Vi kommer att överklaga och driva detta så långt det bara går, fortsätter Jan Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige