Image
TIAA bjuder nu 76 kronor per aktie för 24 Storage.
TIAA bjuder nu 76 kronor per aktie för 24 Storage. Bild: 24 Storage

TIAA höjer – budkriget avslutat

Bolag T-C Storage Bidco höjer budet på 24 Storage till 76 kronor per aktie, och har köpt 92,38 procent av aktierna i bolaget. Därmed kan Shurgard inte kontra.
Publicerad den 29 November 2021

Teachers Insurance and Annuity Association of America har genom T-C Storage BidCo AB höjt sitt offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i 24 Storage AB till 76 kronor per aktie och förlängt acceptfristen till den 13 december 2021. T-C Storage BidCo har samtidigt meddelat att de träffat ovillkorade avtal om köp av 92,38 procent av aktierna i 24 Storage.

Lenner & Partners anser i sin fairness opinion den 8 november 2021 att redan det ursprungliga erbjudandet om 62 kronor per aktie var skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i 24Storage.

Sedan la Shurgard ett konkurrerande bud om 72 kronor per aktie, men i och med att T-C Storage BidCo nu kontrollerar 92,38 procent av aktierna är budkriget över.

Det totala värdet uppgår nu till cirka 1 134 miljoner kronor.

De största ägarna som nu ingått försäljningsavtal:
Ernström Kapital AB – cirka 19,56 procent.
Staffan Persson (Swedia HighP AB, Swedia Capital AB och privat) – cirka 15,78 procent.
Fredrik Tilander (Realm AB) – 10,12 procent.
Michael Fogelberg – 9,12 procent.
Per Josefsson Invest – 6,70 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY