Image

Tengbom utformar nytt koncept i Tumba

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Coop Fastigheter har Tengbom arkitekter tagit fram ett nytt koncept som kombinerar matbutik med tennishall och gym. Den moderna stora byggnaden ligger centralt i Tumba och beräknas bli klar hösten 2016.
Publicerad den 10 September 2014
Tengbom utformar nytt koncept i Tumba. Bild: Tengbom
Tengbom utformar nytt koncept i Tumba.

Coop Fastigheter ska uppföra en ny byggnad på den gamla ABC-tomten i Tumba. Det färdiga detaljplaneförslaget baserat på Tengboms skiss omfattar en byggnad som rymmer en stor Coopbutik, lokaler för gym samt en tennishall ovanpå. Hallen har fyra tennisbanor godkända av svenska tennisförbundet och två banor för den snabba, alltmer populära sporten paddle tennis.

Byggnaden får en karaktäristisk form med skarpskurna, vita volymer. Den tredelade fasaden mot Huddingevägen bryter ned skalan och ger respektive verksamhet möjlighet att skylta med sitt innehåll i stora glaspartier. Mötesplatser skapas för livet kring tennisbanorna, med möjlighet till läxläsning, umgänge och avkoppling. En balkong längs med hela tennishallen ger god överblick över vad som händer på banorna.

- Det här är ett pionjärprojekt för oss och det är väldigt roligt att vara med och skapa det här konceptet. Målet med vår utformning är att tillföra liv och en värdig stadsmässighet på platsen, och att låta byggnaden ge uttryck för den aktivitet och livfullhet som den innehåller, säger Johan Nylind, ansvarig arkitekt på Tengbom.

Tengboms inredningsarkitekter, som tidigare ritat den nyligen ombyggda och uppmärksammade SALK-hallens fina lokaler, ansvarar även i detta projekt för inredning av tennishallen.

Detaljplanen tas upp i Botkyrka kommuns byggnadsnämnd i oktober och beräknas träda i kraft kring årsskiftet 2014/15. Projekteringen påbörjades i augusti och byggnaden beräknas stå klar hösten 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige