Image

Tengbom köper svensk arkitektbyrå – i Kambodja

Bolag Tengbom tar nu ytterligare ett steg in på den asiatiska marknaden genom ett samarbetsavtal med The Room Design Studio i Kambodja med sikte på full integration i Tengbom om två år.
Publicerad den 3 April 2012
Magnus Meyer. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom.
Magnus Meyer. Bild: Tengbom.

The Room Design Studio i Kambodjas huvudstad Phnom Penh ägs och drivs av svenska
arkitekter. Företaget har omkring 15 anställda och arbetar med såväl arkitektur som inredning.

– Tengbom har en option att förvärva The Room Design Studio och vår gemensamma avsikt
är att företaget ska integreras fullt ut i Tengbom på några års sikt. Redan nu kommer ett utbyte av personal att ske. Tengbom kommer också att kunna ta tillvara den kompetens och kapacitet som finns på The Room Design Studio för svenska uppdrag, säger Magnus Meyer, vd på Tengbom.

Asien är en självklar plattform för Tengbom ur flera perspektiv. Tengbom har haft flera
framgångar i Asien inte minst genom Wuxi och Sino City som vann Mipim Future Project Award 2011 för bästa hållbara stadsbyggnadsprojekt.

– Genom samarbetet skaffar vi oss en bredare plattform i Asien. Vår avsikt är att det ska möjliggöra en fortsatt expansion i Asien. Kombinationen av The Room Design Studios kunskap om marknaden i Vietnam och Kambodja och Tengboms historia, styrka och bredd ger oss ett starkt utgångsläge. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att ge oss och våra kunder stora utvecklingsmöjligheter, säger Magnus Meyer.

Tengbom har över 500 medarbetare på ett tiotal kontor runt om i Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige