Image

Tema ritar ett 17-våningshus i Piteå

Bygg I centrala Piteå planerar Pitebo AB ett sjutton våningar högt bostadshus. Tema vann det parallella skissuppdraget och arbetar nu vidare med uppdraget.
Publicerad den 27 Februari 2012

Det ovala höghuset är ett flerbostadshus varav de två nedersta planen är kontorsvåningar och det översta planet är en lokal avsedd för verksamhet med stadens bästa utsikt. De 13 bostadsplanen rymmer 52 lägenheter.

Byggnaden består av två delar, en kärna och en mantel. Den inre byggnadskroppen kan byggas rektangulär och den runda formen kommer av de omgivande rundade balkongerna.

Byggnaden har inglasningar mot Sundsgatan som skydd mot buller och balkongerna åt andra hållet vänder sig mot solen.

Garagebyggnaden kommer att ge plats för 68 bilar samt markparkering. Förutom boendeparkering finns även plats för cirka tio arbetsplatsparkeringar och några gästplatser. Garaget är överbyggt med en gård där gemensamhetslokaler kan placeras.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige