Image

Telia Sonera väljer Arenastaden

Uthyrning I stället för Kungsholmen blir det Solna och Arenastaden för Telia Sonera.
Publicerad den 23 April 2014
Arenastaden. Bild: Fabege
Arenastaden. Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Fabege har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med TeliaSonera om att hyra hela Scandinavian Office Building i Arenastaden i Solna. Flytten beräknas till våren 2016 och berör alla Telia Soneras medarbetare i Farsta och city. Hyresvärdet är drygt 98 miljoner kronor per år exklusive tillägg och garage.

Telia Soneras nya huvudkontor kommer att byggas i anslutning till Mall of Scandinavia och kommer att miljöklassas. Telia Sonera har också tecknat ett Grönt hyresavtal som innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

- Vi är naturligtvis oerhört glada över att välkomna ett av Sveriges största företag till Arenastaden. När Telia Sonera flyttar in kommer det att finnas ett serviceutbud i nivå med city i ett av Stockholms bästa kommunikationslägen. I Arenastaden strävar vi efter att skapa en levande stadsdel och vi är övertygade om att Telia Soneras medarbetare kommer att få en stimulerande och trivsam arbetsmiljö, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

DTZ har varit rådgivare till Telia Sonera.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige