Image
Telge Fastigheter ser över sitt bestånd av svårförvaltade hus med en eller ett fåtal lägenheter i.
Telge Fastigheter ser över sitt bestånd av svårförvaltade hus med en eller ett fåtal lägenheter i. Bild: Telge Fastigheter

Telge säljer k-märkt villa

Bolag Att anlita en mäklare och lägga ut hus till försäljning på Hemnet är kanske inget att höja på ögonbrynen över. Men för Telge Bostäder, allmännyttigt bostadsbolag i Södertälje, är det första gången och att försäljningen gäller en kulturminnesmärkt villa mitt i centrum gör det än mer anmärkningsvärt.
Publicerad den 25 September 2020

Fastigheterna ligger på Kullmansgatan, i den så kallade Kattsvansen vid Mälarbron i Södertälje. Där finns två äldre boningshus från tidigt 1800-tal, timrade bodar, en större trädgård och ett lusthus. Fastigheterna är kulturmärkta och Telge Bostäders övertygelse är att de skulle må bäst med en ny ägare som är genuint intresserad av dem.

– Vi som allmännyttigt bostadsbolag ska inte äga denna typ av fastighet men för rätt spekulant är det här är en unik möjlighet, menar Robert Hammarstedt, chef Fastighetsutveckling på Telge Bostäder. Husen har stort kulturvärde, är centralt belägna i fin miljö och med sjöutsikt. De har en enorm potential med bland annat fina odlingsytor mitt i stan.

Telge bostäder har ett tiotal liknande fastigheter i sitt bestånd som man nu håller på att gå igenom. Med denna typ av strategisk försäljning kan bolaget lägga mer fokus och resurser på att möta behovet av fler bostäder i Södertälje.

– Den här typen av fastighet är svårförvaltad. Husen har stort underhållsbehov och samtidigt bara en eller ett fåtal lägenheter, vilket gör det dyrt, säger Robert Hammarstedt. Genom att sälja kan vi i stället lägga resurserna på något som är till nytta för våra hyresgäster och på att bygga nytt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige