Image
Pontus Werlinder.
Pontus Werlinder. Bild: Telge Bostäder

Telge Bostäder köper i Mölnbo

Transaktioner Telge Bostäders styrelse fattade under hösten 2018 beslut om att förvärva fastigheten Mölnbo 43:1 i Södertälje kommun. Den 9 juli blev affären klar.
Publicerad den 13 Juli 2019

Beläget vid Lillsjön i Mölnbo ligger den nyförvärvade fastigheten som byggdes i slutet av 1800-talet. Den användes då som ladugård för mjölkkor med mjölkleverans till Stockholm. Den befintliga byggnaden ligger i en kulturhistorisk miljö, är kulturminnesmärkt och är tänkt att utvecklas till bostäder i samråd med Södertälje kommun.

– En del i vår affärsplan är att utöka vårt fastighetsbestånd genom både förvärv och nybyggnation för att kunna erbjuda fler lägenheter, säger Pontus Werlinder, tf vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö. Förvärvet av denna fastighet gör att vi kommer att kunna erbjuda nya lägenheter på en plats som är vackert belägen, naturnära och dessutom med gångavstånd till pendeltågsstationen i Mölnbo, fortsätter Werlinder.

– Södertälje kommun växer kraftigt samtidigt som det är brist på bostäder i kommunen. Därför är ett av Telge Bostäders viktigaste uppdrag att både hitta nyförvärv och att bygga nytt. Förvärvet i Mölnbo är därför helt i linje med det vi vill åstadkomma, säger Yilmaz Kerimo, styrelseordförande, Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

I Telge Bostäders uppdrag ligger att bygga nytt i syfte att utöka utbudet av lägenheter i Södertälje kommun och därmed bidra till ett attraktivt Södertälje. Byggnationen av lägenheter i den förvärvade fastigheten i Mölnbo kommer att ske under 2020.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY