Image

Teesland blir helägt av Valad

AFFÄRER Den australiensiska fondförvaltaren Valad ska köpa resterande 27,7 procent av Teesland plc. Man äger sedan tidigare 72 procent av företaget. Valads plan är att investera flera miljarder kronor på den nordiska fastighetsmarknaden kommande år.
Publicerad den 11 December 2007

Teesland iOG är ett fond- och finansförvaltningsbolag som förvärvar och förvaltar kommersiella fastigheter för svenska och utländska pensionskassor och institutionella investerare. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn och man har filialer i Malmö, Göteborg, Växjö, Linköping, Stockholm, Oslo samt Helsingfors. Teesland plc är Teesland iOGs moderbolag. Företagets verksamhet är en etablering från fastighetsfonder till pensionskassor och institutionella investorer för indirekta investeringar. Teesland plc är noterat på Londonbörsen och har ett marknadsvärde på över 1,2 miljarder kronor. Värdet på fastigheterna under förvaltning är drygt 61,9 miljarder kronor.

Vd för Teesland iOGs nodiska verksamhet är Michael Bruhn. Till FastighetsSveriges nätupplaga säger han att han är mycket positiv till att bli en del av den australiensiska fondförvaltaren Valad.

- Vi har jobbat tätt med Valad ett tag nu, och vi ser fram emot ett fortsatt och utökat samarbete. Vi ser superpositivt på att bli en del av Valad, vi kommer att kunna agera snabbare när vi hittar intressanta affärer. När det gäller den nordiska marknaden kommer vi att kunna satsa ännu hårdare där, inte minst i Sverige som vi bedömer som mycket intressant. Vi bedömer Sverige som vår första marknad, bland annat på grund av sunda ekonomiska framtidsutsikter. Därför kommer huvuddelen av våra investeringar att hamna i Sverige nästa år, säger Michael Bruhn.

Enligt Valad är affären så gott som klar, och att man redan har fått ett förhandsgodkännande av Polygon gällande de resterande ägarandelarna i Teesland.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige