Image

Technopolis hämtar in chef från Stena Fastigheter

Bolag Johan Herner är utsedd till ny chef för Technopolis i Göteborg. Det finländska fastighetsbolaget introducerar nu sitt affärserbjudande i Sverige i samband med lanseringen av Technopolis Gårda i Göteborg på närmare 35 000 kvadratmeter. – Vår framgång handlar inte om att maximera uthyrd yta. Vi är helt inriktade på att kunna erbjuda marknadens bästa flexibilitet och kringtjänster för våra hyresgäster, säger Johan Herner, Business Unit Director för Technopolis Gårda.
Publicerad den 19 December 2016
Johan Herner. Bild: Technopolis
Johan Herner.

Johan Herner har stor erfarenhet inom fastighetsbranschen och kommer närmast från Stena Fastigheter där han var ansvarig för kommersiella fastigheter.

– Technopolis erbjuder ett uthyrningskoncept som hör framtiden till och ligger i framkant på den utveckling som drivs på med hjälp av digitalisering och krav på flexibilitet. Inte minst bland tjänsteföretag är just kravet på hög flexibilitet det överlägset mest vanliga. Det vet jag från mina tidigare uppdrag inom fastighetssektorn, säger Johan Herner.

Technopolis har i dag 20 campus i Norden, Ryssland och Baltikum där sammanlagt 1 700 företag och 49 000 medarbetare arbetar. Sökandet efter flera fastighetsobjekt i Sverige fortsätter och då främst i Stockholm och Malmö-Lundregionerna. Technopolis Gårda är den första etableringen i Sverige och Johan Herner tittar redan på flera fastighetsobjekt i Göteborgsområdet.

– Vi utgår från att Technopolis Gårda blir vår mest centrala enhet i Göteborg. På sikt vill vi komplettera med ytterligare ett par campus och de ligger förmodligen längre ut från centrum men med hög tillgänglighet. Fastigheter över 30 000 kvadratmeter finns det inte allt för många av centralt och vi vill komma till avslut de närmaste åren. Speciellt före 2021 då utbudet av kontorsytor kommer bli betydligt större än vad vi har i dag, säger han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige