Image
Gottsunda Centrum.
Gottsunda Centrum. Bild: Anders Tukler

Tävling inför försäljning av Gottsunda sätts igång

Bolag Den 11 mars förväntas kommunstyrelsen fatta beslut om att inleda en idékoncepttävling för en eventuell försäljning av Gottsunda centrum. Det görs för att hitta en aktör som kan bidra med ny kompetens och utvecklingskraft i området. Genom tävlingen och en eventuell försäljning vill kommunen upprätta ett långsiktigt och nära samarbete med en eller flera privata aktörer i utvecklingen av Gottsunda.
Publicerad den 6 Mars 2020

Kommunen har tagit fram ett förslag till tävlingsprogram för att marknadens aktörer ska kunna beskriva hur de vill bidra till utvecklingen av Gottsunda centrum och dess närområde. Kommunen ska i sin utvärdering granska erfarenhet, långsiktighet och engagemang för området. Det slutliga valet av en eventuell köpare görs genom en sammanvägd bedömning av prisanbud och hur väl aktören kan bidra till en långsiktig förvaltning och utveckling av Gottsunda centrum.

– Vi ska nu prova om vi kan hitta en aktör som kan och vill utveckla Gottsunda tillsammans med verksamma i området. Vi ska fortsätta det viktiga arbetet med att göra Gottsunda till en trygg stadsnod och kommer inte sälja om vi inte hittar rätt aktör, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Gottsundaområdet står inför en omfattande utveckling och ska bli en av fyra stadsnoder utanför stadskärnan. Planeringen och genomförandet av utvecklingen i Gottsunda förväntas gynnas av att externa aktörer med spetskompetenser och erfarenheter av liknande områdesutveckling proaktivt involveras.

Tävlingen pågår mellan den 19 mars och 4 juni. I maj och juni utvärderas bidragen och anbuden. Förhandlingar kan inledas med en av aktörerna till sommaren. Om kommunen hittar en aktör som lever upp till ambitionerna för Gottsundaområdet kan ett beslut om försäljning tas före årsskiftet 2020-2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige