Image
The Oak byggs vid golfbanan på Ekerum, Öland.
The Oak byggs vid golfbanan på Ekerum, Öland. Bild: West Estate

Tar Båstadskoncept till Öland

Bostäder West Estate lanserar livsstilsboende vid golfanläggningen Ekerum Resort på Öland.
Publicerad den 3 Mars 2022

Som en del av den stora utvecklingen på Ekerum resort har storsatsningen The Oak lanserats mitt på golfanläggningen.

Byggherren West Estate tar med sig deras tidigare bostadskoncept "Norrvikens Kust" i Båstad till Öland och ska nu uppföra ett livsstilsboende med 69 bostadsrätter intill de prisbelönta golfbanorna Långe Jan och Långe Erik på Ekerum. Området ligger i en glänta mellan ekskog och hav.

Bostadsområdet kommer innehålla grönytor, eget poolområde med poolhus bastu/relax.På Ekerums anläggning finns restaurang, hotell, padel- och tennisbanor. Ett stenkast bort finns även naturreservat och fina sandstränder vid havet.

– Det känns oerhört kul att det här blir verklighet nu! Projektet går helt i linje med vår bostadsfilosofi. Ett fantastiskt område med närhet till både spännande aktiviteter och underbar natur. Intresset har varit enormt stort hittills! Ekerum Resort står inför en väldigt spännande resa och det är kul att The Oak kan vara en del av det, säger Jonas Uhlbäck, projektledare från West Estate.

Hansa Bygg blir totalentreprenör och projektet är ett av de större de genomför de senaste åren.
– Att vi nu tecknat ett entreprenadavtal med Hansa Bygg känns väldigt bra och tryggt. De är en av de största aktörerna på den regionala marknaden och har stor erfarenhet av liknande projekt. Det känns extra kul för oss som bostadsutvecklare att kunna arbeta med en regional aktör, säger Jonas Uhlbäck.

Ilko Corcovic, kommunstyrelsens ordförande i Borgholm:
– Vi är oerhört glada att bostadsutvecklare väljer investera i vår kommun. Byggkranar ger framtidstro för vår kommun och visar på vi är oerhört attraktiva.

Bygglovet har vunnit laga kraft och markarbeten påbörjas i mars 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige