Image
Emil Simon.
Emil Simon. Bild: Tapajos

Tapajos köper bostadsbyggrätt i Laholms kommun

Transaktioner Tapajos Fastighets AB har köpt en fastighet med byggrätt för bostäder i Laholms kommun, i expansiva Allarp med närhet till Skummeslövsstrand och Båstad.
Publicerad den 4 Oktober 2021

Säljare av fastigheten Allarp 2:539 är Astoria som haft Panreal som rådgivare.

Tillträde sker den 1 december 2021.

Närområdet utgörs av bostadsbebyggelse med olika upplåtelseformer, äldreboende, förskola och vårdcentral och står inför ytterligare expansion med fler bostäder samt närservice.

Gällande detaljplan tillåter byggnation för bostäder på fastigheten om närmre 6 000 kvadratmeter BTA.

– Vi är mycket glada och tacksamma över att vi fått möjligheten att genomföra detta förvärv och vill passa på att tacka både Astoria Fastigheter och Panreal för en enkel och smidig process. Det är ett otroligt spännande läge som står inför stor omvandling och dessutom tilltalande att detaljplanen är lagakraftvunnen. Förvärvet är helt i linje med vår strategi och vi ser fram emot att utveckla denna fastighet med attraktiva bostäder, säger Emil Simon, Tapajos Fastigheter.

Läs mer om historien bakom Tapajos Fastigheter här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY