Image
Emil Simon.
Emil Simon. Bild: Tapajos

Tapajos köper bostadsbyggrätt i Laholms kommun

Transaktioner Tapajos Fastighets AB har köpt en fastighet med byggrätt för bostäder i Laholms kommun, i expansiva Allarp med närhet till Skummeslövsstrand och Båstad.
Publicerad den 4 Oktober 2021
Annons
Image

Säljare av fastigheten Allarp 2:539 är Astoria som haft Panreal som rådgivare.

Tillträde sker den 1 december 2021.

Närområdet utgörs av bostadsbebyggelse med olika upplåtelseformer, äldreboende, förskola och vårdcentral och står inför ytterligare expansion med fler bostäder samt närservice.

Gällande detaljplan tillåter byggnation för bostäder på fastigheten om närmre 6 000 kvadratmeter BTA.

– Vi är mycket glada och tacksamma över att vi fått möjligheten att genomföra detta förvärv och vill passa på att tacka både Astoria Fastigheter och Panreal för en enkel och smidig process. Det är ett otroligt spännande läge som står inför stor omvandling och dessutom tilltalande att detaljplanen är lagakraftvunnen. Förvärvet är helt i linje med vår strategi och vi ser fram emot att utveckla denna fastighet med attraktiva bostäder, säger Emil Simon, Tapajos Fastigheter.

Läs mer om historien bakom Tapajos Fastigheter här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Partnertexter

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige