Image
Bild: Istock

Sydsvenska Hem köper i Helsingborg för 109 miljoner

Transaktioner Sydsvenska Hem AB förvärvar centrala skol- och bostadsfastigheten Minerva 14 i Helsingborg för ett underliggande fastighetsvärde om 109 miljoner kronor.
Publicerad den 20 April 2022
Annons
Image

Sydsvenska Hem förvärvar centralt belägna Minerva 14 i Helsingborg. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 3 200 kvadratmeter och har bygglov för skola. De största hyresgästerna är gymnasieskolorna Thorén Innovation School och Campeon. I fastigheten finns även tre bostadslägenheter.

Fastigheten säljs via en aktiebolagstransaktion och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 109 miljoner kronor.

Sydsvenska Hem tillträder fastigheten i början av maj 2022.

– Vi avyttrade nyligen fastigheten Ridskolan i Helsingborg och återinvesterar nu delar av likviden i en fastighet som ger högre avkastning, kommenterar Gustav Adielsson, vd i Sydsvenska Hem.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige