Image

Swedbank investerar hållbart i befintliga lokaler

Bolag Efter en tids utvärdering av lokaler för Swedbank kundcenter i Östersund, har Swedbank beslutat att utveckla sitt befintliga kontor på Frösö Strand.
Publicerad den 30 September 2016
Swedbanks kontor. Bild: Diös
Swedbanks kontor. Kontoret ligger på Frösö Strand. Bild: Diös
Kontoret ligger på Frösö Strand.

Med fokus på medarbetarna görs nu en stor satsning på pausutrymmen med bland annat en utbyggd matsal med stora glaspartier mot utegården. Detta sker genom ett nära samarbete med den befintliga hyresvärden Diös.

Swedbank etablerade sin kundcenterverksamhet i Östersund år 1990. Swedbank kundcenter har 1 000 anställda på fem olika orter i Sverige, varav 235 medarbetare i Östersund. Totalt hanteras över fyra miljoner kundkontakter varje år.

En parameter för val av lokal har också varit möjligheten till expansion.

– Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och helt i linje med Swedbanks övergripande lokalprogram. Vår inriktning har varit att utveckla de befintliga lokalerna på ett hållbart sätt med medarbetarna i centrum. Nu påbörjas arbetet med att färdigställa Frösö Strand och vi ser mycket fram emot att få nyöppna Swedbanks kontor om ett år – oktober 2017, säger Henrik Lundmark, fastighetschef på Diös Fastigheter.

– Det har varit ett mycket bra samarbete mellan oss och Diös. Nu satsar vi tillsammans på att utveckla befintliga lokaler, vilket är både hållbart och effektivt. Vi är glada över att ytterligare stärka den lokala närvaron som arbetsgivare och näringslivsaktör i Östersund, säger Martin Lennermark, kundcenterchef på Swedbank.

Frösö Strand ligger på Frösön, bara några kilometer från Östersunds stadskärna.
Som namnet säger har fastigheten ett strandnära läge med utsikt över Östersund. Området är en välbesökt plats, med sina rekreations- och grönområden samt en fin strandpromenad in till centrum.

Fastigheten förvärvades av Diös 2006.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY