Image

Sveriges mest spektakulära pepparkakshus samlar in pengar till Musikhjälpen

Bolag I det gemensamma projektet Houses of Dreams samlar Newsec, Kungsleden och White in pengar till Musikhjälpen genom att hyra ut lokaler i Sveriges mest spektakulära och smakfulla pepparkakshus.
Publicerad den 8 December 2014

I år samlar Musikhjälpen in pengar för att stoppa spridningen av HIV. Var 15 sekund smittas någon av HIV i världen, många av dem barn och ungdomar.

Syftet med insamlingen är att öka kunskapen om sjukdomen och samla in pengar till forskning och bromsmediciner. Tillsammans med den framstående konditorn Magnus Johansson har Newsec, Kungsleden och White tagit fram ett minst sagt spektakulärt pepparkakshus.

Ett hus som White har ritat, Kungsleden äger och Newsec hyr ut lokaler i. I samband med kampanjstarten i dag kan företag buda via Tradera på lokaler inom kontor, handel, restaurang och bostäder. Pengarna som uthyrningen genererar går till Musikhjälpen.

– Musikhjälpens arbete är oerhört viktigt för att samla in pengar till välbehövliga ändamål såsom HIV. Vi som fastighetsägare vill naturligtvis bidra och genom pepparkakshusklustret Houses of Dreams hoppas vi kunna skapa uppmärksamhet och samla in pengar genom att erbjuda smakfulla och flexibla lokaler, säger Marie Mannholt, marknads- och kommunikationschef på Kungsleden.

– En viktig förutsättning för att stoppa spridningen av HIV är kunskap. Utgångspunkten i arkitekturen har varit att skapa en inkluderande plats som ger utrymme för nya möten och kunskapsöverföring. För att stimulera kreativiteten och uppmana till att tänka utanför det förutsägbara har drömmarnas värld använt som inspiration, säger Pi Ekblom, arkitekt på White.
Max Barclay, vd på Newsec, Sweden:

– Det är med stor glädje och entusiasm som vi på Newsec deltar i projektet Houses of Dreams eftersom det på ett kreativt och nytänkande sätt bidrar till att försöka stoppa spridningen av HIV viruset. Som uthyrningskonsult känns det extra utmanande att hyra ut lokaler i ett minst sagt spektakulärt pepparkakshus där vi ser fram emot att uppnå nya rekordhyror.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige