Image

Sveriges äldsta ridhus blir förskola

Uthyrning Statens fastighetsverk har lämnar över Ridhuset och Exercishuset i kvarteret Krubban på Östermalm till Hedvig Eleonora förskolor.
Publicerad den 8 Oktober 2012
Annons
Image
Statens fastighetsverk har byggt om två byggnader i kvarteret Krubban på Östermalm till förskolor. Bild: Statens fastighetsverk. Bild: Statens fastighetsverk
Statens fastighetsverk har byggt om två byggnader i kvarteret Krubban på Östermalm till förskolor. Bild: Statens fastighetsverk.

De båda byggnaderna har renoverats under två års tid och är nu hemvist för närmare 170 förskolebarn.

Exteriört är de kulturhistoriska byggnaderna i princip oförändrade medan det interiört har krävts stora anpassningar för att förvandla husen till en modern och funktionell förskola.

Ridhuset är troligen ett av Sveriges äldsta bevarade ridhus medan Exercishuset på 1880-talet fungerade som gymnastiksal för regementets soldater.

- Vi har länge arbetat med en långsiktig strategi för att utveckla kvarteret Krubban. Den nu avslutade ombyggnaden av Rid- och Excerishuset passar väl in i vår önskan att göra kvarteret mer levande och tillgängligt för allmänheten. Resultatet är en spännande och stimulerande miljö för såväl små som stora, säger Lenka Medin, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

Statens fastighetsverk har genomfört ombyggnaden tillsammans med AIX arkitekter och arkitekt Erland Montgomery.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY