Image

"Sverige är en nyckelmarknad i Norden och Europa"

Expo Real Under onsdagen på Expo Real berättade Jörg Laue, ansvarig för IVG Funds nordiska transaktioner om deras investeringsplaner i Sverige.
Publicerad den 10 Oktober 2013
Jörg Laue. Bild: Eddie Ekberg
Jörg Laue.

IVG Funds äger fastigheter omfattande cirka 140 000 kvadratmeter till ett värde om cirka fyra miljarder kronor i Sverige, bland dem Stockholm Quality Outlet i Barkarby, och man håller Sverige högt på topplistan när det gäller dylika investeringar.

Totalt har IVG 45 institutionella fonder, tolv av dessa finns redan representerade med investeringar i Sverige och fem i Finland.

- Sverige är en nyckelmarknad i Norden och Europa för oss. Norge och Danmark tittar vi nästan inte alls på, dels eftersom det är mycket enklare att göra transaktioner i Sverige och Finland, säger Jörg Laue.

IVG är framförallt intresserade av kontors- och handelsfastigheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Vi letar efter kontorsobjekt bland annat på Kungsholmen, i Stockholms city och i Sundbyberg samt handelsfastigheter i Stockholm, Göteborg eller Malmöregionen. Vi hoppas kunna genomföra någon eller några affärer inom det närmaste året.

Men för Jörg Laue, som är ansvarig för IVG:s transaktioner i Sverige och Finland, finns det ett hinder i Sverige just nu.

- Det handlar om euro-hedgingen som vi tvingas till eftersom Sverige står utanför Eurosamarbetet.

Jörg Laue har lagt grunden för IVG:s närvaro i Sverige genom transaktioner sedan 2004.

Idag har IVG ett kontor med fem personer inom Asset Management i Stockholm och sju i Helsingfors lett av Marlene Åkerberg, Head of North Europe.

Inom IVG arbetar man i team mellan Asset Management och Transactions, nära varandra för att säkerställa informationsöverföring, kontinuitet och för att kunna addera värde för hyresgästerna och i sina fondinvesteringar under hela innehavsperioden.

Jörg Laue, som är stationerad i Frankfurt där IVG har sitt huvudkontor, är själv i Stockholm i princip varje vecka. Har är mycket förtjust i staden.

- Stockholm är väldigt spännande, det är den snabbast växande staden i Europa och jag tycker även att det är den bästa att göra affärer i.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige