Image

Svenska regionstäder i fokus för snabbväxande Savills IM

Bolag Savills Investment Management ska fördubbla sitt bestånd i Norden till cirka 20 miljarder kronor och det mesta av investeringarna kommer sannolikt att hamna i Sverige. - Vi och våra investerare är väldigt positiva till Norden och kommer fortsätta investera här, särskilt i Sverige, säger Justin O'Connor, koncernchef för Savills IM.
Publicerad den 21 Mars 2016
Justin O´Connor. Bild: Eddie Ekberg
Justin O´Connor.

Savills IM har varit i Norden ganska länge. Under den tiden har man byggt upp ett bestånd värt cirka tio miljarder kronor. Nu har man inlett en offensiv som kommer innebära en fördubbling av beståndet i Norden och där sannolikt cirka hälften hamnar i Sverige.

Som ett led i satsningen rekryterade man nyligen fem personer (Robert Göthe, Emil Jansbo, Anton Karlström, Rickard Slagbrand och Livia Malmqvist) till Stockholmskontoret samt öppnade ett kontor i Köpenhamn, där Adam Brown och Morten Munkager Knudsen hanterar de danska fastigheterna. Det är sannolikt att ytterligare rekryteringar behövs för att förstärka den nordiska verksamheten.

- Jag gissar att vi kommer vara fem till inom tolv månader, om allt går enligt planerna, säger Justin O'Connnor i samband med att Fastighetssverige träffar honom på årets Mipim.

Enligt Justin O'Connor tittar man på investeringar utanför storstäderna där det kan vara svårt att hitta objekt, i stället vänds blickarna mot regionstäderna.

- Men självklart kommer vi att köpa om möjligheter dyker upp i Stockholm, Göteborg och Malmö också.

Man är intresserade av såväl kontors-, logistik- och handelsfastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige