Image

Svenska Hus storsatsar på solceller

Energi/miljö Svenska Hus installerar solceller på sin fastighet Instrumentfabriken i Stockholm. Bolaget har tidigare satsat på egenproducerad el och bland annat investerat i två solparker utanför Göteborg. Svenska Hus undersöker också på vilka övriga fastigheter solceller kan installeras.
Publicerad den 8 Oktober 2018
Svenska Hus installerar solceller på Instrumentfabriken i Stockholm. Bild: Svenska Hus
Svenska Hus installerar solceller på Instrumentfabriken i Stockholm.

Arbetet att installera solcellerna på Instrumentfabriken kommer att påbörjas i april 2019 och kommer att ta drygt två månader att slutföra. Instrumentfabriken i Ulvsunda i Stockholm med 15 000 kvadratmeter kontorslokaler och 50 hyresgäster inrymmer även Svenska Hus regionkontor.

– Investeringarna i solenergi är ett viktigt led i vår hållbarhetsstrategi. Vi har ambitionen att investera i fler energilösningar och långsiktigt är vårt mål att fortsatt använda 100 procent grön el. Svenska Hus fortsätter under nästa år med att inventera hela vårt fastighetsbestånd, för att avgöra vilka fastigheter som har lämpliga tak med rätt vinkel för solceller, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus.

Svenska Hus samarbetar i installationsprojektet med Swede Energy som är branschledande på att omvandla solkraft till el. Swede Energy har 30 års erfarenhet av att skapa kostnadseffektiva energianläggningar till företag, industrier och bostadsrättsföreningar över hela Sverige.

– Satsningar på grön el är något som blir allt vanligare i fastighetsbranschen. Lösningen med solceller hjälper oss både att värna om miljön och att säkerställa våra driftskostnader. Genom att installera solceller har vi en klar uppfattning om våra energikostnader för Instrumentfabriken 25-30 år framåt, säger Philip Wallgren, regionchef Stockholm på Svenska Hus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige