Image
Svenska Hus förvärvar stor industrifastighet utanför Göteborg.
Svenska Hus förvärvar stor industrifastighet utanför Göteborg. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus förvärvar stor industrifastighet utanför Göteborg

Transaktioner Svenska Hus senaste tillskott till fastighetsportföljen är Flexator AB:s industrifastighet i Gråbo – med 13 331 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 12 Oktober 2021
Annons
Image

Byggnaden uppfördes 1967 och har använts för att producera moduler och bodar i olika utföranden fram till idag. Nu ser Svenska Hus fram emot att bli en del av den utveckling Gråbo befinner sig i och tillträde planeras den 14e oktober.
– Närheten till Lerum och Göteborg samt det faktum att det är en stor fastighet på 72 621 kvadratmeter med positivt planbesked för bostäder gör detta till en intressant utvecklingsfastighet, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

Fastigheten ligger i naturskön omgivning mellan Olstorps villabebyggelse och Stora Lundby kyrka på Olstorpsvägen 3 i Gråbo. – Gråbo Centrum har dessutom fått ett ordentligt ansiktslyft de senaste åren.
– Detta ligger helt i linje med vår strategi, att förvärva långsiktigt med utvecklingspotential. Området har en spännande tid framför sig och vi är nöjda över att ha förvärvat en fastighet med stor potential och många möjligheter, säger Daniel Massot, vd Svenska Hus.
– Vi är mycket glada över att Svenska Hus förvärvat vår fastighet och vi är övertygade om att Svenska Hus kommer att bidra positivt till den fortsatta expansionen av företagsverksamheten i området, säger Johan Lilja, CFO, Flexator AB.

Juridiskt ombud i avtalsförhandlingarna var Lindahl Advokatbyrå genom Filippa Wallin och affären mäklades av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kommersiellt genom Jan Erik Äng.
– Vi är mycket glada för den smidiga och snabba affären med Svenska Hus och Flexator, säger Jan-Erik Äng, transaktionsrådgivare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kommersiellt.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige