Image
Flygvy över Waterfront Cabins.
Flygvy över Waterfront Cabins. Bild: Svenska Hem

Svenska Hem miljardinvesterar i Göteborg

Bolag Just nu byggs 800 fullt möblerade och utrustade studios i Frihamnen: Waterfront Cabins. Redan i februari nästa år sker den första inflyttningen. – Vi är pionjärer med den här innovationen, en ny slags produkt som erbjuder flexibelt modernt boende med all inclusive, säger Mats Svensson, vd för Svenska Hem som utvecklat bostäderna.
Publicerad den 26 November 2019

Älvstranden Utveckling har tecknat arrendeavtal som gäller fram till år 2035 med byggaktörerna Brofred Bygg och Entreprenad som ingår i Svenska Hem-koncernen och Tempohousing Scandinavia. Studenter, företag och allmänhet kan redan i februari börja flytta in i de första av 800 lägenheterna med tidsbegränsat bygglov. Platsen är Kvillepiren, den inre piren i Frihamnen.

De innovativa bostäderna är de första i sitt slag i den här skalan i Europa.
– Vi är pionjär på området. Behovet av innovation för bostadsbyggande är stort för framtiden, inte minst i storstäder, och det har varit drivkraften och visionen för oss, att skapa ett nytt slags boende. Byggandet går snabbt och våra bostäder lever upp till samma krav på vanliga lägenheter, och den tekniska livslängden på bostäderna är 100 år.

Det flexibla boendet bygger på en konstruktion och ett koncept som har utvecklats av Svenska Hem under flera års tid och innebär en stor investering.
– Investeringen på piren är en miljardinvestering, det inkluderar då samtliga bostäder som ska byggas på Frihamnen, såväl för Brofred som Tempohousing Scandinavia, säger Mats Svensson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige