Image
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter. Bild: Nicklas Tollesson.

Svenska Handelsfastigheter tecknar hyresavtal i Uppsala och Skövde

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat två långa hyresavtal med familjeföretaget Bergendahls avseende två Eko Stormarknader i Uppsala respektive Skövde. Stormarknaderna kommer att ligga på handelsplatsen Bolandcity i Uppsala respektive Stallsikens handelsområde i Skövde. Totalt omfattar avtalen 16 700 kvadratmeter butiksyta med planerad invigning av båda enheter senhösten 2021.
Publicerad den 28 Oktober 2020
Annons
Image

– Vi är glada att Bergendahls väljer oss för sin etablering på dessa båda marknader. Eko Stormarknad under ledning av vd Ted Berggren är duktiga aktörer på marknaden. Att vi skrivit långa hyresavtal och får utveckla handelsplatser tillsammans med dessa ledande detaljister visar på den styrka vi byggt i organisationen, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter.

I Uppsala omfattar den nya Eko-stormarknaden 8 500 kvadratmeter.
– Det är genom ett riktigt bra samarbete med Bergendahls vi nu kan skapa det ledande handelsområdet i Uppsala. Vi ser det som positivt för kunderna att en av de ledande matbutikerna i Uppsala får en Eko Stormarknad som granne, säger Malin Noren, förvaltare för handelsplatsen Bolandcity.

Vid Stallsiken i Skövde uppför Svenska Handelsfastigheter en fastighet om 8 200 kvadratmeter. Arbetet är i full gång och byggnaden kommer att bli certifierad enligt Miljöbyggnad Silver när den står klar.
– Vi är stolta över att kunna hjälpa Bergendahls expandera det framgångsrika Eko-konceptet till Skövde. Processen för att få alla förutsättningar på plats har fungerat väl och inte minst samarbetet med Skövde kommun, säger Benny Andersson, Regionchef Syd vid Svenska Handelsfastigheter.
– Vi letar stora och bra lägen till våra Stormarknader på cirka 8 000 kvadratmeter vilket inte är det lättaste. Vi har haft kontakt med Svenska Handelsfastigheter under en period och det känns som om våra företag trivs tillsammans. Det gäller både affärsmässigt och personligt och därför är det extra roligt när de nu ordnat så att vi kan köra en dubbel öppning nästa höst vilket är helt unikt för oss, säger Ted Berggren, vd för Eko Stormarknader.

Byggnationerna av Eko-stormarknaderna innebär att samarbetet stärks ytterligare med Bergendahls som sammanlagt kommer att hyra nio butikslokaler, inklusive sju Citygross-livsmedelsbutiker av Svenska Handelsfastigheter.

I Stallsiken, intill Eko, har Svenska Handelsfastigheter ytterligare en byggrätt för livsmedel om cirka 2 500 kvadratmeter i ett attraktivt läge. En dialog med potentiella hyresgäster pågår.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan redo att ta steget utanför Norden – och vill dubbla i Danmark

Bolag Efter att snabbväxande SBB blivit allt större – och passerat Castellum i fastighetsvärde – är Ilija Batljan och Co redo för nya jaktmarker. Dessutom vill bolaget dubbla sin danska portfölj – redan under 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY