Image
Jöran Rydberg.
Jöran Rydberg. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter köper i Alingsås

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar Bolltorps handelsområde i Alingsås för en köpeskilling om drygt 240 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2020

Fastigheten är fullt uthyrd och omfattar cirka 14 000 kvadratmeter butiksyta samt drygt 37 300 kvadratmeter mark. Hyresgäster är Coop, Dollarstore, Lager 157, Rusta, ÖoB och Jysk.

2013 startade bygget av vad som kommit att förvandla ett tidigare slitet tekniskt förråd i Alingsås till Bolltorps handelsområde. 2020 visar nu Ekströms Fastigheter stolt upp en av Västsveriges starkaste handelsdestinationer, där flertalet av landets ledande aktörer inom lågpris- och volymhandel finns representerade. Ekströms har valt att i samband härmed låta ansvaret för den fortsatta förvaltningen och utvecklingen av området övertas av Svenska Handelsfastigheter.

– Med Svenska Handelsfastigheter som köpare hamnar Bolltorps handelsområde i goda händer. De besitter hög kompetens inom detta verksamhetssegment och har kunskap, ambition och kraft att på ett seriöst sätt förvalta och fortsätta utvecklingen av handelsområdet, säger PA Ekström, vd för säljarbolaget Ekström Fastigheter i Alingsås AB.


– Jag vill passa på att tacka alla samarbetspartners, hyresgäster och kunder för gott samarbete under de här åren. Det har verkligen varit en fantastiskt rolig och utmanande resa under vilken vi har haft bygg- och utvecklingsprojekt igång i stort sett hela tiden sedan vi köpte fastigheten 2014, tillägger PA Ekström som hälsar den nye ägaren välkommen och önskar lycka till.

– Vi är glada och stolta över att ha fått förtroende att överta förvaltningen av handelsområdet. Genom förvärvet stärker vi samtidigt samarbetet med hyresgästerna då vi i samtliga fall redan har dem som hyresgäster på andra orter. Bolltorps handelsområde har ett bra läge och vi ser potential för fortsatt utveckling, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare vid Svenska Handelsfastigheter.

Affären sker i form av en bolagsöverlåtelse. Genom förvärvet adderas Alingsås till de orter där Svenska Handelsfastigheter är verksamt och totalt är bolaget därmed representerat i 65 kommuner.

Advokatfirman Glimstedt har biträtt Svenska Handelsfastigheter medan Advokatfirman Alf Lindqvist varit legal rådgivare för Ekström Fastigheter där CBRE agerade säljrådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige