Image
Johan Grevelius.
Johan Grevelius. Bild: SBF Bostad

Svenska Bostadsfonden säljer i Karlskrona

Transaktioner Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB har sålt fastigheterna Skantze 3, 8 och 9 i Karlskrona till Heimstaden. Fastigheterna innehåller sammanlagt 198 lägenheter och har en total yta uppgående till cirka 11 500 kvadratmeter.
Publicerad den 18 September 2020

Försäljningen genomförs med hänsyn till förestående exit av Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB.
– Fastigheterna förvärvades 2012 tillsammans med ett antal andra fastigheter i Karlskrona varför vår närvaro kommer att bestå på orten. Försäljningen sker då Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB nu varit verksam i tio år och därmed skall avslutas. Fastigheterna i Karlskrona är ett av de bestånd som bidragit till fondens goda utveckling. Vi lämnar över de fina och välförvaltade fastigheter till Heimstaden, vilket känns bra, och hoppas kunna återkomma med nya kompletterande förvärv i Karlskrona med någon av våra övriga fonder, säger Johan Grevelius, vd för SBF Management AB.

– Det är glädjande att vi nu kan komplettera vårt existerande bestånd i Karlskrona, bestående av knappt 600 bostäder, med dessa fastigheter på centrala Trossö. Vi har sedan vårt första förvärv i Karlskrona 2007 succesivt byggt upp beståndet. Heimstaden har en stark lokal förvaltningsorganisation på plats som ser fram emot att förenkla och förgylla livet för våra hyresgäster med vårt omtänksamma boende, säger Fredrik Årman, Heimstadens transaktionschef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige