Image
Svenska Bostäder säljer den gamla brasilianska ambassaden till Tulia.
Svenska Bostäder säljer den gamla brasilianska ambassaden till Tulia. Bild: Svenska Bostäder

Svenska Bostäder säljer till Balderbolag

Transaktioner Svenska Bostäder, Stockholms stads bostadsbolag, avyttrar en kontorsfastighet i Lärkstaden som totalt omfattar 700 kvadratmeter till fastighetsbolaget Tulia, ägt av Balder och André Åkerlund.
Publicerad den 21 December 2021

Fastigheten, Tofslärkan 7, ligger på Odengatan 3 och har tidigare varit Brasiliens ambassad. Svefa var säljarens rådgivare i transaktionen.

– Det har varit ett stort intresse från marknaden vilket är ett gott betyg för kvaliteten i den aktuella fastigheten och dess möjligheter. Transaktionen understryker efterfrågan på kvalitativa fastigheter med bostadspotential i centrala lägen som vi upplever i våra dagliga kontakter med marknaden, säger Sissel Andersson som varit Svefas projektledare för transaktionen.

Transaktionen omfattar en kontorsfastighet med bostadsmöjligheter med fastighetsbeteckning Tofslärkan 7. Tulia AB tillträdde fastigheten den 15 december 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige