Image

Svensk fastighetsstartup vinner baltiskt digitalpris

Bolag Det svenska startup-företaget smartkontroll.se har vunnit Baltic Horizon Fund award för bästa digitala idé när det gäller förvaltning av kommersiella fastigheter.
Publicerad den 30 Januari 2018

Smartkontroll.se har tagit fram en app som gör den dagliga fastighetsförvaltningen mer digitaliserad genom att hjälpa ansvariga att upptäcka, rapportera och följa upp avvikelser. Med sin funktion ska appen också göra det lättare att föra över kunskap och erfarenheter från erfarna till nya medarbetare.

Utmärkelsen initierades förra året av Baltic Horizon Fund, den baltiska fastighetsfonden som är noterad på Stockholmsbörsen, för att uppmuntra ytterligare digitalisering när det gäller förvaltning av kommersiella fastigheter och stimulera ett ökat utbyte mellan Sverige och Baltikum.

– Förvaltningen av kommersiella fastigheter är i behov av ytterligare digitalisering om den ska bli mer effektiv och hållbar. Utmärkelsen skapar möjligheter att lyfta fram de spännande digitala utvecklingsprojekt som pågår inom området, säger Tarmo Karotam, vd på Baltic Horizon Fund.

Det vinnande laget får nu en möjlighet att resa till Tallinn och pröva sin lösning i verkligheten på Baltic Horizons fastigheter. I samband med detta får de också vägledning från Baltic Horizon för att kunna utveckla lösningen ytterligare.

- Baltikum generellt och Estland specifikt erbjuder en väldigt avancerad digital miljö, vilket skapar optimala förhållanden för att testa nya digitala lösningar i praktiken. Vi öppnar nu dörren till våra fastigheter för dessa talangfulla innovatörer att utveckla sin lösning ytterligare genom att testa den i praktiken, säger Tarmo Karotam.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige